Weerstand en energie

Weerstand en energie zijn twee belangrijke factoren voor de gezondheid van de mens. Weerstand is nodig om het lichaam te beschermen tegen ziekten. Energie is nodig om te bewegen, te denken en te leven.

Weerstand

De weerstand van je lichaam wordt bepaald door je immuunsysteem. Het immuunsysteem is een complex systeem van cellen, weefsels en organen dat je lichaam beschermt tegen ziekteverwekkers, zoals bacteriën, virussen en schimmels.

Energie

Energie is de brandstof die je lichaam nodig heeft om te functioneren. Het wordt opgeslagen in de vorm van glucose, een suiker die wordt geproduceerd uit koolhydraten.

Er zijn veel dingen die je kunt doen om je weerstand en energieniveau te verhogen. Een gezond voedingspatroon, voldoende slaap en regelmatig bewegen zijn de basis voor een goede gezondheid. Daarnaast zijn er een aantal voedingsstoffen die specifiek belangrijk zijn voor het immuunsysteem en de energieproductie. Deze voedingsstoffen zijn onder andere:

  • Vitamine B6, vitamine B12, vitamine C en vitamine D
  • Mineralen zoals ijzer, magnesium, zink en selenium
  • Omega-3 vetzuren
Bijpassende producten vind je hier!
Naar de webshop

Dagelijks bewegen, gezond eten en voldoende slapen kan soms best een uitdaging zijn. Ondanks dat je graag een gezonde leefstijl nastreeft, kan het zijn dat je lichaam wel eens wat extra ondersteuning gebruiken. En dat is helemaal niet erg. Maar dan het liefst wel ondersteuning op een zo natuurlijk mogelijke manier. En dat kan met de natuurlijke supplementen van Wapiti, Tai-Ginseng en Draisma.

Alle producten

Natuurlijke producten bij weerstand en energie

Tips voor een goede weerstand en energie

Een goede lichamelijke weerstand is belangrijk voor iedereen. Het helpt je om gezond te blijven en ziekten te voorkomen. Een goede energiebalans is ook belangrijk voor je gezondheid. Het zorgt ervoor dat je je fit en energiek voelt.

  • Eet gezond. Een gezond voedingspatroon bevat veel fruit, groenten, volkoren producten, magere eiwitten en onverzadigde vetten. Deze voedingsmiddelen geven je lichaam de bouwstoffen die het nodig heeft om een goede weerstand op te bouwen.
  • Beweeg regelmatig. Lichaamsbeweging helpt je om je immuunsysteem te versterken. Het zorgt er ook voor dat je je fitter en energieker voelt. Probeer minimaal 150 minuten per week matig intensief te bewegen, of 75 minuten per week intensief te bewegen.
  • Genoeg slaap. Slaap is essentieel voor je gezondheid. Het geeft je lichaam de tijd om te herstellen van de inspanningen van de dag en om je immuunsysteem te versterken. Probeer elke nacht 7 tot 8 uur slaap te krijgen.
  • Vermijd stress. Stress kan je immuunsysteem verzwakken. Probeer stress zoveel mogelijk te vermijden of te verminderen. Dit kun je doen door regelmatig te bewegen, genoeg te slapen, gezond te eten en leuke dingen te doen.
  • Stop met roken. Roken is een van de belangrijkste risicofactoren voor veel chronische ziekten, waaronder kanker, hart- en vaatziekten en longziekten. Roken verzwakt ook je immuunsysteem. Stoppen met roken is de beste manier om je gezondheid te verbeteren.

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt onze nieuwste informatie, speciale aanbiedingen,
interessante weetjes én tips over gezond genieten gratis in je inbox.

Alle artikelen

Tips en adviezen gerelateerd aan weerstand en energie

Daarom Vertrouw Je Op
Usp Bullitpoint

Gratis verzending vanaf €30,-

Usp Bullitpoint

Binnen 3-5 werkdagen in huis

Beoordeling