Keel en luchtwegen

Je keel en je luchtwegen zijn belangrijke organen die een rol spelen bij het ademhalen, het spreken en het beschermen van je lichaam.

Je keel is een deel van de bovenste luchtwegen. De bovenste en onderste luchtwegen zijn nauw met elkaar verbonden.

Bovenste luchtwegen

De lucht die we inademen komt via de neus of mond in de keel terecht. Van daaruit gaat de lucht naar de luchtpijp en de longen. De neusholte is de bovenste helft van de keel. Het is bekleed met slijmvlies dat vocht en slijm produceert om de lucht te verwarmen en te bevochtigen. De keelholte is de onderste helft van de keel. Het is ook bekleed met slijmvlies en bevat de stembanden. Het strottenhoofd is de buis die de keelholte verbindt met de luchtpijp. Het bevat de stembanden, die geluid produceren wanneer ze trillen.

Onderste luchtwegen

De onderste luchtwegen bestaan uit de luchtpijp, de bronchiën en de longen. De luchtpijp is een buis die de lucht van het strottenhoofd naar de bronchiën voert. De bronchiën zijn twee takken van de luchtpijp die de lucht naar de longen voert. De longen zijn de organen die zuurstof uit de lucht opnemen en kooldioxide uit het bloed verwijderen.

Zoek je natuurlijke producten voor keel en luchtwegen?
Naar de webshop
Alle producten

Producten voor keel en luchtwegen

Een gezonde keel en luchtwegen zijn belangrijk voor je gezondheid

Ze helpen je om te ademen, te spreken en te eten. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je keel en luchtwegen gezond te houden:

  • Drink voldoende water. Water helpt om je keel en luchtwegen vochtig te houden, waardoor ze minder vatbaar zijn voor irritatie en infectie.
  • Eet gezond. Een gezond voedingspatroon met veel fruit, groenten en volle granen helpt om je immuunsysteem te versterken, waardoor je minder vatbaar bent voor infecties.
  • Slaap voldoende. Slaap is belangrijk voor je immuunsysteem en kan helpen om je keel en luchtwegen te herstellen.
  • Beweeg regelmatig. Regelmatig bewegen helpt om je immuunsysteem te versterken en kan ook helpen om stress te verminderen, wat de kans op keel- en luchtweginfecties kan verhogen.
  • Stop met roken. Roken is een van de belangrijkste oorzaken van keel- en luchtweginfecties.
  • Was of reinig je handen regelmatig. Handen wassen helpt om de verspreiding van bacteriën en virussen te voorkomen.

Last van keel en luchtwegen

Heb je last van je keel en of je luchtwegen? Dan is het belangrijk om te rusten en veel te drinken. Je kunt ook een hoestmiddel gebruiken om de symptomen te verlichten. Als de symptomen ernstig zijn of niet verbeteren, is het verstandig een arts te raadplegen.

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt onze nieuwste informatie, speciale aanbiedingen,
interessante weetjes én tips over gezond genieten gratis in je inbox.

Alle artikelen

Tips en adviezen gerelateerd aan keel en luchtwegen

Daarom Vertrouw Je Op
Usp Bullitpoint

Gratis verzending vanaf €30,-

Usp Bullitpoint

Binnen 3-5 werkdagen in huis

Beoordeling