Energie en concentratie

Je geest helder houden tijdens examens

tips en trucs
studeren

Het is belangrijk om kalm te blijven en te focussen tijdens examens. Door je goed voor te bereiden en gebruik te maken van de tips en trucs hieronder, kun je je stress onder controle houden en je geest helder houden, zodat je het beste uit je examens kunt halen.

Examens kunnen stressvol zijn, maar er zijn stappen die je kunt nemen om de stress te beheersen. Door goed te plannen, je materiaal te organiseren, actief te studeren, om hulp te vragen, voor jezelf te zorgen en te ontspannen, kun je je kansen op succes vergroten.

Tips voor jouw aankomende examens:

 • Plan je studietijd: Maak een realistisch schema met voldoende tijd om te studeren voor elk examen. Zorg ervoor dat je pauzes inplant en tijd hebt om te ontspannen.
 • Organiseer je materiaal: Zorg ervoor dat je alle benodigde studieboeken, notities en andere materialen bij elkaar hebt. Zo vermijd je afleiding en bespaar je tijd.
 • Studeer actief: Lees niet passief de tekst, maar maak aantekeningen, beantwoord vragen en maak samenvattingen. Zo leer je de stof beter.
 • Vraag om hulp: Als je ergens vastloopt, vraag dan hulp aan een docent, klasgenoot of familielid. Er is geen schande om hulp te vragen.
 • Zorg voor jezelf: Eet gezond, beweeg regelmatig en slaap voldoende. Zo zorg je ervoor dat je zowel lichamelijk als geestelijk fit bent om te studeren.
 • Gebruik Tai-Ginseng: een natuurlijk supplement op basis van ginseng. Helpt de geest helder te houden, activeert je natuurlijke energie en is goed voor de concentratie.
 • Ontspan: Neem af en toe tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen. Zo voorkom je dat je overspoeld raakt door stress.

blijf positief en beloon jezelf

Is examenspanning goed?
Een beetje spanning kan nuttig zijn. Het kan je motiveren om hard te studeren en je scherp te houden tijdens het examen. Te veel spanning kan echter gevolgen hebben. Je kunt last krijgen van concentratieproblemen, geheugenverlies, black-outs en zelfs lichamelijke klachten zoals zweten, trillen en misselijkheid.

Het is dus belangrijk om de juiste balans te vinden. Als je merkt dat je te veel stress ervaart, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om te ontspannen en je kalm te houden.

Onthoud dat je niet de enige bent die last heeft van examenspanning. Iedereen ervaart het in zekere mate. Met de juiste voorbereiding en coping-mechanismen kun je die spanning de baas worden en je examens met succes afleggen.

Onthoud: je bent niet de enige die last heeft van examenstress. Met een beetje planning, discipline en gezonde zelfzorg kom je er zeker doorheen.

Trucs tijdens deze examenperiode:

 • Praat met iemand over je zorgen: Praten met een vriend, familielid, docent of counselor kan je helpen om je stress te verminderen.
 • Doe ontspanningsoefeningen: Oefeningen zoals yoga, meditatie of diepe ademhaling kunnen je helpen om te ontspannen en je hoofd leeg te maken.
 • Visualiseer succes: Stel je voor dat je je examens goed aflegt en je doelen behaalt. Visualisatie kan een krachtig hulpmiddel zijn om stress te verminderen en je zelfvertrouwen te vergroten.
 • Beloon jezelf: Beloon jezelf voor het goed studeren of voor het behalen van een goed resultaat op een examen. Zo houd je je motivatie op peil.

Veel succes met je examens!


Path 1654

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt onze nieuwste informatie, speciale aanbiedingen,
interessante weetjes én tips over gezond genieten gratis in je inbox.

Misschien ook interessant?