Huidverzorging

Je huid verzorgen is geen overbodige luxe. Integendeel, het is essentieel voor een gezonde en stralende huid. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en beschermt je tegen de buitenwereld. Het is daarom belangrijk om je huid goed te verzorgen om deze gezond te houden.

De basis van huidverzorging is een tweestapsroutine: reinigen en hydrateren. Deze routine is geschikt voor elk huidtype, en helpt om de huid gezond en schoon te houden.

Reinigen

Reinigen is de eerste stap in de huidverzorgingsroutine. Het verwijdert make-up, vuil, olie en andere verontreinigingen van de huid. Hierdoor kan de huid beter ademen en vocht opnemen.

Was je gezicht twee keer per dag: ‘s ochtends om de dag te beginnen en ‘s avonds om de dag af te sluiten.

Hydrateren

Hydrateren is de tweede stap in de huidverzorgingsroutine. Het helpt om de huid gehydrateerd te houden, zodat deze zacht en elastisch blijft.

Hydrateer je gezicht twee keer per dag: ‘s ochtends op een gereinigd gezicht en ‘s avonds voor de nacht om je huid te laten herstellen.

Belangrijkste functie van je huid:

 • Bescherming van je lichaam tegen invloeden van buitenaf, zoals bacteriën, virussen en UV-straling.
 • Regulering van je lichaamstemperatuur.
 • Afvoer van afvalstoffen.
 • Opname van voedingsstoffen bijvoorbeeld vitamine D.
Zoek je natuurlijke producten voor huidverzorging?
Naar de webshop
Alle producten

Producten die kunnen helpen bij huidverzorging

Je huidweerstand verbeter je zo:

 • Eet een gezond dieet: Eet veel fruit, groenten, volkoren granen en magere eiwitten. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten die de huid kunnen helpen beschermen.
 • Gebruik een vochtinbrengende crème: Een vochtinbrengende crème helpt om de huid gehydrateerd en gezond te houden. Dit kan helpen om de huidbarrière te versterken en de huidweerstand te verbeteren.
 • Was je handen regelmatig: Was je handen vaak met zeep en water om de verspreiding van ziekteverwekkers te voorkomen.
 • Verminder stress: Stress kan de productie van stresshormonen stimuleren, die de huidweerstand kunnen verminderen. Stress verminderen kan helpen om de productie van stresshormonen te verminderen en de huidweerstand te verbeteren. Dit kun je doen door regelmatig te sporten, yoga of meditatie te doen, of door voldoende te slapen.
 • Stop met roken: Roken kan de huid beschadigen en de huidweerstand verminderen.
 • Genoeg slaap krijgen: Slaap helpt om de huid te herstellen en te vernieuwen.

Vitamines die de huidweerstand kunnen verbeteren:

 • Vitamine A: Vitamine A is een belangrijk voedingsstof voor de huidgezondheid. Het helpt om de huidbarrière te versterken en de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren. Goede bronnen van vitamine A zijn wortelen, zoete aardappelen, broccoli, lever en melkproducten.
 • Vitamine C: Vitamine C is een krachtige antioxidant die de huid kan helpen beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Het helpt ook om de aanmaak van collageen te stimuleren, een eiwit dat de huid stevig en soepel houdt. Goede bronnen van vitamine C zijn citrusvruchten, aardbeien, broccoli, paprika en tomaten.
 • Vitamine E: Vitamine E is een andere krachtige antioxidant die de huid kan helpen beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Het helpt ook om de huidbarrière te versterken en de huid te hydrateren. Goede bronnen van vitamine E zijn noten, zaden, avocado’s en groene bladgroenten.


Door je huid goed te verzorgen, kun je er niet alleen mooier uitzien, maar ook je gezondheid verbeteren.

Op de hoogte blijven? Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt onze nieuwste informatie, speciale aanbiedingen,
interessante weetjes én tips over gezond genieten gratis in je inbox.

Alle artikelen

Tips en adviezen gerelateerd aan huidverzorging

Daarom Vertrouw Je Op
Usp Bullitpoint

Gratis verzending vanaf €30,-

Usp Bullitpoint

Binnen 3-5 werkdagen in huis

Beoordeling